Kurs

Vurderer du å bytte jobb eller står du overfor et karriereskifte? Har du nettopp blitt arbeidssøker eller har du søkt jobb en stund?

Karrieresenter Østfold gir deg det du trenger for å lykkes med jobbsøkingen. Gjennom vår kursrekke på tre kurs á 2 timer får du kunnskap og trening, samt ferdigheter og verktøy, til alle deler av jobbsøkerprosessen. Jobbsøkerkurset tar for seg hele jobbsøkerprosessen fra A-Å. CV- og søknadskurset gir deg ferdigheter til å skrive en god CV og søknad. Intervjukurset forbereder deg til jobbintervjuet. Meld deg på og bli en god jobbsøker!

Kursene bygger på hverandre, og vil du få best utbytte ved å gjennomføre vårt jobbsøkerkurs i forkant av de to andre kursene.

Alle kurs er gratis!

Er du på jakt etter deltids- eller heltidsjobb? Vil du bytte jobb eller er du bare nysgjerrig på jobbsøkerprosessen? Da er dette kurset for deg!
På jobbsøkerkurset lærer du hvordan du kan bli en god jobbsøker. Kurset kombinerer foredrag og arbeid i grupper, og går igjennom hele søkeprosessen fra A til Å. Ved å delta på dette kurset, får du nyttig informasjon og tips om hvordan du kan bli attraktiv for arbeidsgiver, skrive en god CV og søknad, og hvordan du kan mestre intervjusituasjoner. I tillegg ser vi nærmere på dagens arbeidsmarked og hvor det finnes ledige stillinger.

På jobbsøkerkurset lærer du å:

 • Finne jobbene
 • Lese stillingsannonser
 • Bli attraktiv for arbeidsgiver
 • Skrive en god CV og søknad
 • Mestre jobbintervjuet
 • Unngå vanlige feil gjennom hele jobbsøkerprosessen

Kurset gir en grunnleggende innføring i jobbsøkerprosessen og passer for deg som ønsker å lære mer om jobbsøking i alle faser fra start til slutt og bli en bedre jobbsøker.

En god CV og søknad skiller seg ut i bunken! Lær å skrive CV/søknad som treffer «blink».
På dette kurset vil du lære en strukturert metode som vil hjelpe deg til å utforme din CV og søknad på en slik måte at en arbeidsgiver raskt vil kunne forstå hvem du er, hvorfor du søker stillingen og hva som er dine viktigste bidrag.

Kurset er oppgavebasert. Ved å løse oppgaver knyttet til en stilling du ønsker å søke på, får du i tillegg til å jobbe med den konkrete søknaden, også tilegnet deg nyttige verktøy og ferdigheter for skriving av nye søknader. Kurset åpner opp for spørsmål, diskusjon og tips i plenum.

For å få best mulig utbytte av CV- og søknadskurset, er det en fordel å delta på Karrieresenterets jobbsøkerkurs i forkant.

Still sterkt til intervju!
Intervjusituasjonen er en spesiell øvelse, og ofte er det den som er best forberedt som gir et godt inntrykk. Intervjukurset lærer deg det du trenger for å stille sterkt på intervju. På kurset vil du få et bedre innblikk i intervjusituasjonen, og mulighet til å diskutere utfordringer, spørsmål og erfaringer med andre kursdeltakere og kursleder.

På intervjukurset lærer du å:

 • Forberede deg effektivt til intervju
 • Presentere din «merkevare»
 • Verktøy for å gjennomføre et godt intervju
 • Tips for å unngå vanlige feil i en intervjusituasjon

Kurset passer for deg som vil bli en attraktiv intervjukandidat og som ønsker å lære mer om hvordan man kan forberede seg best mulig til intervju.

For å få best mulig utbytte av intervjukurset, er det en fordel å delta på Karrieresenterets jobbsøkerkurs først.

Vil du bli en bedre jobbsøker? Meld deg på vårt gratis jobbsøkerkurs på nett og lær mer om jobbsøkerprosessen og hva du kan gjøre for å lykkes i jobbjakten.
Kurset består av videoer og oppgaver, og du velger selv når og hvor du tar kurset. Du kan ta kurset på mobil, nettbrett eller PC – det eneste som kreves er internettilgang.

Ved gjennomføre nettkurset lærer du å:

 • lese stillingsannonser
 • bli attraktiv for arbeidsgiver
 • skrive en god CV og søknad
 • mestre jobbintervjuet
 • unngå vanlige feil gjennom hele jobbsøkerprosessen

Nettkurset er basert på boken Jobbsøkerkoden og råd og tips basert på intervjuer med godt over 100 norske rekrutterere og ledere.

For å ta kurset, fyll ut skjema under så vil du få tilgang og instruksjoner tilsendt på e-post.

Påmelding til nettkurs