Hjem      Utdanning 

Utdanningstilbud i Norge

En viktig del av det å ta karrierevalg, er å orientere seg om hva som finnes av muligheter. Å bruke internett aktivt er et godt hjelpemiddel til å få oversikt over mulige utdanninger og her på denne siden har vi samlet lenker til aktuelle nettsider.

Høyskole og universitet

I Norge finnes det flere høyskoler og universitet. På utdanning.no og samordna opptak finner du god oversikt og informasjon om høyere utdanning. For mer detaljerte opplysninger om studier og studiesteder, anbefaler vi at du går inn på utdanningsinstitusjonenes egne hjemmesider.

Videregående opplæring

 • Viken Fylkeskommune har ansvar for opplæring og eksamen på videregående nivå
 • udir.no
 • utdanning.no
 • vilbli.no – inneholder nyttig informasjon om videregående opplæring. Har bl.a. ryddig oversikt over ulike utdanningsprogram i Østfold.
 • Opplæringskontorene i Østfold – OK-Øst er et samarbeidsorgan bestående av flere opplæringskontor i Østfold. Opplæringskontorene er et bindeledd mellom skole, næringsliv og offentlige skolemyndigheter. Kontorene eies av medlemsbedriftene innen de ulike bransjene. Lærekontraktene tegnes med opplæringskontoret og lærlingene har sin læretid i en eller flere av medlemsbedriftene.

Fagskoler

En fagskoleutdanning er en kort og yrkesrettet utdanning som bygger på videregående opplæring.

Folkehøyskole

En folkehøyskole er en eksamensfri skole der elevene bor i internat på skolen, og utgjør et alternativ og supplement til det formelle utdanningssystemet.

Andre utdanninger og kurs

 • StudentTorget.no – er en studentportal, jobber for å gjøre studietiden enda bedre for Norges 200.000 studenter ved å utvikle nyttige tjenester, fremforhandle gode studentrabatter og utvikle det beste av redaksjonelt innhold.
 • studentum.no – her kan du søke etter studier og lese om yrker du er nysgjerrig på.
 • Velgriktig – gir deg informasjon om utdanninger og yrker i teknologi og realfag.
 • Kompetanse Norge – Nasjonalt senter for læring i arbeidsliv.
 • Kursguiden – Gir en oversikt over kurs som tilbys over hele landet.

MOOC – Massive Open Online Courses

MOOC er fleksible nettkurs på høyskolenivå der flere av kursene er tilgjengelig for alle (noen krever studiekompetanse) og der de fleste er gratis å følge. Man kan velge om man vil ta eksamen å få studiepoeng eller bare få et deltakerbevis.

Godkjenning av utdanning fra utlandet

De fleste innvandrere som kommer til Norge, kommer med medbrakt kompetanse i form av utdanning eller yrkeserfaring.

Det er viktig å sjekke om utdanningen er godkjent her i Norge. Det er utdanningen og hva godkjenningen skal brukes til, som bestemmer hvilken godkjenning du trenger og hvor du skal sende søknaden om godkjenning.

Les mer på HK-dir sine hjemmesider.

Tegning av en person som har fått e-postvarsel på mobiltelefonen sin

Nyhetsbrev fra Karrieresenter Østfold

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttig informasjon rett i innboksen din. Nyhetsbrevet er ment for deg som søker jobb, skal ta utdanning, eller jobber med karriereveiledning.

 • Ved å melde deg på nyhetsbrevet, samtykker du til at vi sender deg e-post. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på linken nederst i e-posten. Vi deler aldri e-postadressen med tredjepart.