Introduksjonsprogram

Denne siden er for programrådgivere og andre som jobber med introduksjonsprogram. Her kan du bestille karriereveiledning for deltakere som er omfattet av integreringsloven.

Karriereveiledning etter integreringsloven

Vi ber om at kompetansekartlegging (kompass) er fullført og kvalitetssikret før du bestiller karriereveiledning.

I bestillingen er det viktig at det spesifiseres hvilket tolkespråk deltaker ønsker og hvilke språk som eventuelt kan være gode alternativer. Karrieresenter Østfold bestiller tolk til veiledningssamtalen.

Vi minner om at forvaltningslovens § 12 gir en person i møte med en offentlig tjenesteperson rett til å ha med seg en fullmektig. Det kan være en venn, programrådgiver eller en annen person flyktningen stoler på. Vennligst gi oss beskjed i forkant av veiledningssamtalen dersom det er ønskelig at en fullmektig er med i veiledningen, slik at vi kan legge til rette for dette i våre lokaler.

Det er viktig at deltaker/flyktning får grundig informasjon om hva karriereveiledning er og at de ser informasjonsvideoen om karriereveiledning i forkant av karriereveilendingen.

Les gjerne mer om karriereveiledning etter integreringsloven i veilederen utarbeidet av Viken fylkeskommune. 

For spørsmål, ønsker om kurs og informasjonsmøter/gruppeveiledninger, eller andre henvendelser som gjelder denne tjenesten, ta kontakt med vår kontaktperson Predrag Grozdanic

Kontaktperson

Foto av Predrag Grozdanic

Predrag Grozdanic

Karriereveileder

E-post:
predragg@ofk.no

Telefon:
45 29 90 44

Slik foregår karriereveiledning hos oss (se film)

Målgruppen for filmen er nyankomne flyktninger som har rett og plikt til karriereveiledning etter integreringsloven. Det er veldig viktig at den enkelte flyktning som skal gjennomføre karriereveiledning ser filmen i god tid før selve veiledningen. Flere språk er tilgjengelig under videospilleren.

Ofte stilte spørsmål

Du bestiller veiledning på vegne av din deltaker her.

Karriereveiledningen skal bygge videre på kompetansekartleggingen og karriereveileder bruker Kompass til å forberede seg til samtalen slik at vi sikrer god bruk av tiden og best mulig utbytte av veiledningen for deltaker.

Dersom deltaker ønsker å ha med programrådgiver eller annen person til veiledning vil vi gjerne ha beskjed om dette på forhånd slik at vi kan legge til rette for dette.

Dere velger selv om dere vil ha veiledning i våre lokaler eller via video (teams) eller telefon.

Vi har i utgangspunktet ikke anledning til å reise ut til dere. Dersom dere ikke kan møte opp i våre i lokaler er det mulig å bestille veiledning over telefon eller video.

Vi gir gjerne informasjon om oss og karriereveiledning for grupper, men karriereveiledningen foregår individuelt basert på allerede gjennomført kompetansekartlegging i kompass.

Vi etterstreber å fylle ut karriereveileders notat i etterkant av veiledningen. Har du ikke mottatt notatet innen 14 dager vennligst ta kontakt med oss.

Deltaker kan avtale oppfølgingsveiledning med karriereveileder.

Ta kontakt med vår kontaktperson Predrag Grozdanic.

Karrieresenter Østfold tilbyr gratis karrieretjenester til alle innbyggere i Østfold.

Karrieresenter Østfold bestiller tolk til samtalen.

Tegning av en snakkeboble med et spørsmålstegn i
Tegning av en person som mottar e-postvarsel på laptopen sin

Nyhetsbrev for veiledere

Meld deg på nyhetsbrevet for veiledere og hold deg oppdatert på kommende arrangementer og nyheter fra oss.
Nyhetsbrevet er ment for deg som arbeider med karriereveiledning, i en eller annen form.

  • Ved å melde deg på nyhetsbrevet, samtykker du til at vi sender deg e-post. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på linken nederst i e-posten. Vi deler aldri e-postadressen med tredjepart.