Hvordan få meg sommerjobb?

Hvordan få meg sommerjobb?

Sommeren er snart her og mange har allerede sikret seg sommerjobb, men det kan fortsatt være gode muligheter. Før du søker kan det være lurt å tenke gjennom hva slags sommerjobb du kan ønske deg og hva du kvalifiserer for. Dersom du er i et utdanningsløp kan det være strategisk å søke deg til bedrifter som du også kan se for deg som en fremtidig arbeidsplass etter endt utdanning. Flere bedrifter er åpne for å ta imot elever og studenter som er i et utdanningsløp.

Våre tips for å få sommerjobb:

  • Bruk gjerne flere kanaler for å finne sommerjobben. Arbeidsplassen.no, Finn.no og JobbNorge er noen av de store jobbsøkerportalene du kan benytte deg av for å se hva som finnes av jobber. Skriv gjerne sommerjobb i søkefeltet
  • Sosiale medier. Mange bedrifter bruker denne kanalen til å publisere ledige stillinger
  • Bedrifter/kommunen sine egne nettsider. Mange bedrifter legger kun ut ledige stillinger på sin hjemmeside.
  • Bemanningsbedrifter/vikarbyråer. Det kan være nyttig å registrere seg hos de ulike bemanningsbyråene, og være spesifikk med tanke på hva du kan jobbe med, samt dine kvalifikasjoner.
  • Eget nettverk og bekjente. Det kan være nyttig å kartlegge nettverket ditt når du skal finne jobb. Det kan være at noen i ditt nære eller perifere nettverk kan hjelpe deg med å få sommerjobb. Det er også viktig at nettverket ditt vet at du leter etter jobb, slik at de kan ha deg i tankene dersom de kommer over aktuelle stillinger som kan passe for nettopp deg.

Husk at en sommerjobb kan gi deg verdifull erfaring som du senere kan benytte når du skal søke jobber i fremtiden.

Et lite tips fra oss er å utforske Utdanning.no sitt verktøy, jobbkompasset, for å finne bransjer og bedrifter som interesserer deg. Bedriftsregisteret gir deg oversikt over bedrifter som finnes i ditt nærområde. Sjekk nettsiden til bedriften for å se om de har noen ledige stillinger.

Lykke til med jobbjakten!

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har behov for veiledning rundt dette med jobbsøkerprosessen, eller delta på vårt gratis webinar som omhandler jobbsøkerprosessen.