Jobbintervju på Skype? Her har du noen tips!

blogg digitalt jobbintervju

Skype-intervjuer har blitt mer og mer vanlig, men undersøkelser fra Manpower viser at bare én av fem kandidater føler seg helt komfortable med denne intervjuformen. Selv om mange er usikre, er det en viktig arena å beherske i en jobbsøkerprosess. Derfor kommer vi her med noen tips til hvordan du kan lykkes med jobbintervju på Skype. Foto: Photo by Dylan Ferreira on Unsplash

Et vanlig jobbintervju

Skype-intervjuet foregår i all hovedsak på samme måte som det tradisjonelle jobbintervjuet, altså oftest ansikt til ansikt med arbeidsgiver.

Derfor må du også være godt forberedt, møte i tide, kle deg pent, være imøtekommende, profesjonell, tilstedeværende og følge god intervjuskikk også når du skal «møte» til videointervju. Den største forskjellen er at du må være tydeligere i din kommunikasjon. Du skal via kamera formidle interesse og personlighet og for å sjekke ut om du får formidlet det du ønsker, se på deg selv i skjermen og se om det er det du gjør. I tillegg så må du ha det teknologiske på plass:

Teknisk sjekkliste

  • Sjekk at datamaskinen, nettet og nødvendig programvare virker slik det skal
  • Test mikrofon, kamera og øretelefoner. Har de god nok kvalitet?
  • Still inn kameraet slik at hode og skuldre er i fokus
  • Sitt på et sted der du ikke blir forstyrret, sørg for gode lysforhold og en nøytral bakgrunn

Øv deg på å bruke Skype

Et annet godt tips er at du bruker en venn eller kollega til å trene på intervju-metoden. Evaluér intervjuet, gjør de nødvendige endringene og forsøk på nytt. Fortsett til du føler deg trygg i intervjuformen.

På selve intervjudagen

Ved å øve i forkant blir du godt forberedt, men på selve intervjudagen har vi også disse tipsene. «Møt i god tid». Det vil si, logg deg på 10-15 minutter før intervjuet. Se inn i kameraet, pass på kroppsspråket og snakk tydelig.

Så er jobbintervjuet i gang!