Nytt år og nye muligheter- ønsker du deg ny jobb i det nye året?

Bildeillustasjon med teksten; Hallo 2023, Nytt år, nye muligheter?

Julen kan være en tid for ettertanke og refleksjoner over hva en ønsker seg for det nye året. Undersøkelser på søkehistorikk gjort av Finn.no viser at mange av oss er aktive med tanke på å se etter nye jobbmuligheter etter julen og inn i det nye året.

Bruk ditt nettverk til å finne ny jobb i julen

Har du i så fall tenkt på hvordan du kan bruke ditt eget nettverk med tanke på å se etter nye muligheter nå i julen? Det å bruke eget nettverk kan være gull verdt. Nå som det er juletider, er det en mange som deltar i ulike familieselskap, julebord, avslutninger på barna sin skole, barnehage, idrettslag eller andre sosiale samlinger med venner og bekjente. Et godt tips er å være nysgjerrig på hva andre jobber med, og spesielt de som jobber innen yrker som du synes virker spennende.

Hva er dine styrker og svakheter

Mange av oss synes det kan være vanskelig å se sine egne styrker, og hva vi kan passe til å gjøre i jobbsammenheng. Hva med å benytte julen til å spørre kjente og kjære hva de tenker om deg og dine personlige egenskaper? En tanke kan være å sette seg ned med noen du er trygg på med en god varm gløgg, fyr i peisen og levende lys. Da kan dere for eksempel prate om tanker og drømmer for fremtiden. Du kan gjerne stille deg selv disse spørsmålene: Hva er det jeg egentlig vil? Hvor vil jeg være om 5 år?

Hva med å stille deg selv «mirakelspørsmålet»? Se for deg at du våkner en morgen og du har akkurat den jobben du ønsker deg. Hvordan ser denne jobben helt konkret ut, og hva gjør du i denne jobben.  Hvordan ser ditt liv ut da? Og hva har det gjort med din livskvalitet?

Hvis du trenger inspirasjon til hvilke jobber som finnes kan det være fint å bruke Jobbkompasset på Utdanning.no for å sjekke ut yrker som vekker din interesse.

Dersom du i julen har fått nye tanker om din fremtid, og trenger hjelp til å sortere tanker, eller ønsker å snakke med en profesjonell karriereveileder. Da er du velkommen til å booke en time hos oss.

Vi på Karrieresenter Østfold ønsker deg en riktig god jul og et godt nyttår.