Jobbmesser og karrieredager er verdifulle rekrutteringskanaler

blogg jobbmesser og utdanningsmesser

Skal du lykkes som jobbsøker er det viktig å bruke alle rekrutteringskanaler. Jobbmesser og karrieredager gir gode muligheter for kontakt og kommunikasjon mellom arbeidssøkende og bedrifter som ønsker nye medarbeidere. Jobbmesser arrangeres over hele landet i regi av NAV, mens høyskoler og universiteter arrangerer årlige karrieredager for sine studenter. I dette innlegget deler vi noen tips til hvordan du kan få mest mulig ut av en jobbmesse eller en karrieredag. Foto: Photo by freestocks on Unsplash

Se film for alt om rekrutteringskanaler og jobbsøking

Forberedelser

Gjør grundig research om bedriftene i forkant av messen. Finn ut hvilke typer kandidater og hvilke medarbeidere bedriftene på stand har behov for. Jobbmessene og karrieredagene har ofte et nettsted med informasjon om hvilke bedrifter som skal delta, samt linker til nettsider hvor du kan finne ut mer informasjon om dem. Du kan også kontakte NAV eller messearrangørene.

Finn ut hvilke av bedriftene som kan være dine potensielle arbeidsgivere og skaff deg mest mulig kunnskap om dem. Sørg for å skreddersy din presentasjons-CV og ta med deg flere eksemplarer som du kan gi til aktuell bedrifter. På en presentasjons-CV kan det være lurt å ha på et bilde slik at de du snakker med kjenner deg igjen senere i en eventuell jobbsøkerprosess.

Tenk over og forbered deg godt på hvordan du skal presentere deg selv muntlig og forbered noen spørsmål til aktuelle arbeidsgivere. Husk at det å stille gode spørsmål viser at du er motivert og har interesse for bedriften.

På jobbmessen / karrieredagen

Ta kontakt med bedriftene. Igjen tenk på hvordan du introduserer deg selv, vær høflig, men engasjert, nysgjerrig og vær deg selv. Gjerne håndhils.

Still dine spørsmål til bedriftene, og hvis du får muligheten fortell det som er mest relevant om deg selv til arbeidsgiveren, en kort selvpresentasjon på 2-3 minutter. Forhør deg om mulighetene til å følge opp bedriften i etterkant. De fleste som står på stand har et visittkort eller en brosjyre om bedriften og dette kan være nyttig for deg i etterkant. Det kan være lurt å notere ned navnet på den du har snakket med.

Til slutt, hvis det er aktuelt, kan du spørre om bedriften har deltidsjobber, sommerjobber, praksisplasser eller arbeidstrening og behov for flere folk.

Etter jobbmessen / karrieredagen

Bruk informasjonen du har fått fra aktuelle bedrifter på stand til å følge dem opp. Om du skal sende søknad eller ringe dem, vis til samtale på messen/karrieredagen. Vær godt forberedt og husk god telefonskikk, og spør om de faktisk har tid til en samtale.

Er du klar?

Har du behov for veiledning i å lage en god presentasjons CV? Eller er du usikker på hvordan du best kan presentere deg selv og din kompetanse? Ta gjerne kontakt med oss for gratis karriereveiledning. Følg også med på våre nettsider www.karriereostfold.no for å få en oversikt over kommende jobbmesser og karrieredager i regionen.

 Lykke til!