Hjem      Jobb      Alt du trenger å vite om jobbsøking

Slik finner du jobben

Det er ikke nødvendigvis slik at ledige jobber kun finnes i de store jobbportalene. Det kan være lurt å også utforske andre kanaler. Utnytter du nettverket ditt? Har du tatt kontakt direkte med arbeidsgivere du ønsker å jobbe for? Har du oppdatert LinkedIn-profilen din? Denne filmen gir deg flere tips til hvordan du bør gå frem for å finne de ledige jobbene.

Denne videoen er en del av vårt nettkurs for jobbsøkere, hvor du kan laste ned maler og gjøre oppgaver relatert til temaet.

Følg med på arbeidsmarkedet

Det er utfordrende å lage konkrete og detaljerte prognoser for utviklingen på arbeidsmarkedet for mange år fremover. Det finnes derimot rapporter som peker på en del forhold ved samfunnsutviklingen som vil ha betydning for arbeidsmarkedet. NAV og Statistisk sentralbyrå gir informasjon om hvordan arbeidsmarkedet ser ut akkurat nå.

Bruk jobbportaler

Du kan finne ledige stillinger både i trykte medier og på nett. På nett er det flere jobbportaler som gir oversikt over ledige jobber. Nav.no og Finn.no er innholdsrike portaler og også landets største. Når du søker etter ledig jobb i jobbportaler er det lurt å bruke fritekstfeltet og søke etter ord som kan beskrive jobben du er ute etter. Slike søk kan gi deg treff på annonser som inneholder søkeordene dine og du kommer kanskje over jobber du ikke var klar over fantes. I de fleste portaler kan du lagre søk og be om å få tilsendt e-post ved nye treff.

Følg virksomheter på sosiale medier

Mange stillingsannonser legges også ut på sosiale plattformer som Facebook, Twitter og LinkedIn. Ved å følge de virksomhetene du er interessert i på sosiale medier, kan det dukke opp uante muligheter. LinkedIn gir deg mulighet til å ha en oppdatert, tilgjengelig CV for interesserte arbeidsgivere. Har du LinkedIn- profil er det viktig å holde CV-en oppdatert og sørge for at din profil er synlig for andre.

Sjekk virksomhetens nettsider

I noen tilfeller kan du finne ledige jobber på virksomheters nettsider som ikke er utlyst andre steder. Kjenner du ikke virksomheten på forhånd, er Google et godt hjelpemiddel. Hvis du for eksempel er interessert i å jobbe med flyktninger eller ungdom, kan du forsøke å bruke dette som søkeord i Google. Legg til «ledig stilling» og navnet på byen eller fylket du ønsker å jobbe, og herfra er du bare ett klikk unna nettsiden til relevante arbeidsgivere for deg.

Ta en titt på bransjesider

Det finnes en del nettsider som ikke representerer en bestemt virksomhet, men som dekker en bransje eller et arbeidsområde. I tillegg til informasjon, nyheter og lignende, er det ofte en egen seksjon for ledige stillinger. Har du for eksempel et ønske om å jobbe med kommunikasjonsarbeid vil du kanskje ha interesse av å sjekke ut kommunikasjonsforeningens nettsider. Eller er du generelt interessert i å jobbe i utlandet, er Eures et godt utgangspunkt.

Ta kontakt selv

Ikke alle ledige stillinger lyses ut. Derfor kan det være lurt å ta direkte kontakt med aktuelle arbeidsgivere. Mange virksomheter er alltid på jakt etter gode kandidater. Disse inviterer ofte til å sende inn en åpen søknad, og tar kontakt med deg dersom de finner din kompetanse interessant. Jobbmesser og karrieredager er andre arenaer hvor du kan komme i direkte kontakt med aktuelle arbeidsgivere. Bruk nettverket ditt og sørg for at alle vet at du er på jakt etter jobb!

Kontakt rekruttering- og bemanningsbyråer

Bemanningsbransjen er en viktig inngangsport til arbeidslivet. Hvert år er det mange som i kortere eller lengre tid får foten innenfor arbeidslivet gjennom bemanningsbransjen. Noen får lengre arbeidsoppdrag, mens andre får over en kortere periode.

I Østfold har vi blant annet disse:

Tegning av en person som har fått e-postvarsel på mobiltelefonen sin

Nyhetsbrev fra Karrieresenter Østfold

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttig informasjon rett i innboksen din. Nyhetsbrevet er ment for deg som søker jobb, skal ta utdanning, eller jobber med karriereveiledning.

  • Ved å melde deg på nyhetsbrevet, samtykker du til at vi sender deg e-post. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på linken nederst i e-posten. Vi deler aldri e-postadressen med tredjepart.